Author Topic: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated  (Read 4973 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
Good afternoon!

I just started using CWP and everything is working fine.
The only problem I have is a problem with my mail. 
When I activate ClamAV, Amavis & Spamassassin I'm not able to send mails.

Does anyone have an idea what could be the problem?
Thank you!


Offline
*
Re: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated
« Reply #1 on: November 11, 2016, 02:01:00 PM »
I am having the same issue. After a working setup. I will try it again this weekend and look in the logs deeper.

Offline
*
Re: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated
« Reply #2 on: November 12, 2016, 05:15:20 PM »
@Darkanoid

Let me know if you find something!

Offline
*
Re: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated
« Reply #3 on: November 19, 2016, 06:43:46 PM »
Does your master.cf in /etc/postfix looks like this?

Code: [Select]
smtp      inet  n       -       n       -       -       smtpd
  -o content_filter=smtp-amavis:127.0.0.1:10024
  -o receive_override_options=no_address_mappings
#
## Enable SMTP on port 587 only for authenticated/TLS clients
submission inet n       -       n       -       -       smtpd
  -o smtpd_enforce_tls=yes
  -o smtpd_sasl_auth_enable=yes
  -o smtpd_client_restrictions=permit_sasl_authenticated,reject

## Enable SMTP on port 465 only for authenticated/SSL clients
smtps     inet  n       -       n       -       -       smtpd
  -o smtpd_tls_wrappermode=yes
  -o smtpd_sasl_auth_enable=yes
  -o smtpd_client_restrictions=permit_sasl_authenticated,reject

Offline
*****
Re: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated
« Reply #4 on: November 20, 2016, 05:48:18 AM »
did you guyz tried to rebuld the mail server ?

Offline
*
Re: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated
« Reply #5 on: November 20, 2016, 12:11:54 PM »
I did multiple times.
I had to manually uncomment things in the main.cf to make it work again.

Offline
*
Re: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated
« Reply #6 on: November 20, 2016, 01:40:51 PM »
To add..

I always have problems with rebuilding postfix and amavis. Everytime I have permissions errors with logs.
Have to manually chmod and create the log path/directory for clamav.
After that most of the time it works good.

Occuring on hyper-v and openvz VMs with Centos panel

Offline
*
Re: Not able to mail when ClamAV, Amavis & Spamassassin are activated
« Reply #7 on: November 21, 2016, 11:54:47 AM »
My problem is solved.

I removed "check_sender_access hash:/etc/postfix/sender_whitelist," from main.cf and the server is working!

Read this thread:
http://forum.centos-webpanel.com/e-mail/how-to-rebuild-postfix-mail-server/

Hope this solves your problem