Control Web Panel

WebPanel => CentOS 7 Problems => Topic started by: maxwellins on August 03, 2018, 01:34:51 AM

Title: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 03, 2018, 01:34:51 AM
Hi cwp forum,
I updated CWP 7 (CWPpro version: 0.9.8.699)
After updating and my vps processor is always running 100%.

What is your problem? Sorry my english.

Screen capture image:

https://www.pic-upload.de/view-35728727/Adsz.jpg.html
https://www.pic-upload.de/view-35728726/Adsz2.png.html


Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: Yun on August 04, 2018, 11:56:10 AM
+ Same problem. It is come up 1 or 2 days ago. I have checked, it is not related amavis or clamav.
Admins, can you check this. I think this is a general problem after version update or something else...
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: Yun on August 04, 2018, 02:11:46 PM
it is possible to be related with PHP. Since i see too many php tasks.
Are there any one to help about this.
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 06, 2018, 12:40:12 PM
it is possible to be related with PHP. Since i see too many php tasks.
Are there any one to help about this.

I have re-installed and configured php but result is the same. The sites are opening very slowly. CWP panel even slowed down. I bought VPS via ovh. Them not helping us now.
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 06, 2018, 02:23:29 PM
install

Code: [Select]
sudo yum install htop -y
run

Code: [Select]
htop
Paste the output here or upload it at

Code: [Select]
https://send.bullten.net
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 06, 2018, 08:11:51 PM
install

Code: [Select]
sudo yum install htop -y
run

Code: [Select]
htop
Paste the output here or upload it at

Code: [Select]
https://send.bullten.net

Hi bulten,

https://send.bullten.net/download/26488bf43e66a2d6282459f3b72c2497.html

Thank you for your interest
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: Yun on August 06, 2018, 08:44:14 PM
Hi bullten,
I have same problem for 2-3 days. Maybe helpful for problem identification.

My output:
https://send.bullten.net/download/1b7b7d332581f9bfe735a07eb093f1d6.html
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: Yun on August 06, 2018, 09:06:02 PM
I uninstalled PHP selector. And downgrade PHP switcher to 5.6. Now, it is better.
Maybe it can be temporary solution. You can try...
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 06, 2018, 11:58:32 PM
And what is output of

Code: [Select]
ps aux | awk '$8 ~ /D/  { print $0 }'
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 12:28:34 AM
And what is output of

Code: [Select]
ps aux | awk '$8 ~ /D/  { print $0 }'

if you wrote me nothing, it came empty but processor is back to normal. I hope it is not a momentary improvement and you are great.
Thank you.
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 07, 2018, 12:45:31 AM
Which php version you are using?
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 12:49:15 AM
Which php version you are using?

version 7.0.10
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 07, 2018, 12:51:45 AM
Would you try upgrading php to 7.0.31?
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 12:54:35 AM
I'm trying now
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 01:37:11 AM
/var/log/php-rebuild.log

make: *** wait: No child processes.  Stop.
make: *** Waiting for unfinished jobs....
make: *** wait: No child processes.  Stop.

version didnt change
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 07, 2018, 01:48:29 AM
Upload /var/log/php-rebuild.log to send.bullten.net
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 01:51:30 AM
Upload /var/log/php-rebuild.log to send.bullten.net

My rebuild php log : https://send.bullten.net/download/3457e2af7788ef140791dc35cbe7fd42.html
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 07, 2018, 02:01:10 AM
Didnt it completed?
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 02:06:53 AM
Didnt it completed?

no didnt complete, do you want to try again?
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 07, 2018, 02:09:32 AM
yes please do.
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 02:46:29 AM
working PHP version: 7.0.31
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 07, 2018, 02:50:00 AM
are you having same issue? That load issue?
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 02:52:05 AM
Now everything is normal, no load problem
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 12:29:00 PM
problem is continuing again CPU is still overloaded :(
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: cwp on August 07, 2018, 09:06:40 PM
How many user account do you have ?
Is there any DDOS attac ?
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 07, 2018, 10:22:01 PM
How many user account do you have ?
Is there any DDOS attac ?

I have 10 users. How do I know DDoS attacks?
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: bullten on August 08, 2018, 01:17:11 AM
No you are not getting any DDOS attack. just few IPs making connections to the server
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: studio4host on August 08, 2018, 12:02:07 PM
the best would be that you contact cwp support if your server provider has no support for servers
Title: Re: My vps cpu always running %100
Post by: maxwellins on August 08, 2018, 05:03:33 PM
the best would be that you contact cwp support if your server provider has no support for servers

Support is not free :) I completely re-established VPS and reinstall cwp. It's working right now.
Thank you all for your answers, especially bullten