Author Topic: Only login is verrry slow (minutes)  (Read 415 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
Only login is verrry slow (minutes)
« on: January 04, 2021, 08:03:21 AM »
Hi folks,

I'm a really happy user of CWP7Pro, but the only problem I have is an extremely slow login. It takes a couple of minutes before it's showing the dashboard. Could anyone tell me how to debug this? Or at least tell me what to check? Once I'm logged in everything runs very smooth, so that's something confusing me.

I did some read/write tests which look fine to me:
time (dd if=/dev/zero of=/tmp/test bs=64k count=16k > /dev/null; sync) result:

1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 1.73482 s, 619 MB/s

real    0m2.076s
user    0m0.017s
sys     0m1.708s

[hielke@hosting dev]$ sudo ioping -c 15 .
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=1 time=2.34 us (warmup)
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=2 time=7.74 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=3 time=5.54 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=4 time=5.17 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=5 time=4.81 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=6 time=9.15 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=7 time=4.87 us (fast)
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=8 time=5.12 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=9 time=5.39 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=10 time=4.87 us (fast)
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=11 time=4.74 us (fast)
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=12 time=4.85 us (fast)
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=13 time=4.88 us (fast)
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=14 time=5.08 us
4 KiB <<< . (devtmpfs none): request=15 time=4.99 us

--- . (devtmpfs none) ioping statistics ---
14 requests completed in 77.2 us, 56 KiB read, 181.4 k iops, 708.4 MiB/s
generated 15 requests in 14.0 s, 60 KiB, 1 iops, 4.29 KiB/s
min/avg/max/mdev = 4.74 us / 5.51 us / 9.15 us / 1.24 us

Anyone who has an idea where to look?
Thank you very much in advance guys / gals!

Offline
*****
Re: Only login is verrry slow (minutes)
« Reply #1 on: January 04, 2021, 10:12:29 AM »
hi it can be you network i.e. peering is slow. Always check the server provider is providing seamless connectivity with other regions/countries.

Offline
*
Re: Only login is verrry slow (minutes)
« Reply #2 on: January 05, 2021, 06:23:24 AM »
Hi Sandeep!
Can you tell me how to check this?

[EDIT]
Shouldn't this affect other services / websites also then?
The hosted websites (different CMS systems) are loading and functioning very fast.

I used other control-panels on this server, which ran very smooth.

I also noticed that the servertime is correct in the main control environment, but in the customers' panel it's one hour off.
It looks like it's using the general UTC:
Tue January 05 07:04:44 UTC 2021

Instead of the timezone for Amsterdam / Europe (+1) which should show 08:04:44

Could this have something to do with it?
« Last Edit: January 05, 2021, 07:09:15 AM by hielkio »

Offline
*
Re: Only login is verrry slow (minutes)
« Reply #3 on: January 29, 2021, 08:02:42 AM »
No one out here who has an answer on my second question?
Otherwise I don't have another choice than going back to another control panel unfortunately  :-\