Author Topic: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031  (Read 26017 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #15 on: November 16, 2015, 01:27:16 PM »
Hello thanks for the reply.

I am trying to install CWP on my home server running vmware 6. i have created a new VM with 8 GB RAM and 100GB drive.  I install CentOS 6.7 using the minimal install iso.  once that was installed and on the my network, i simply followed the instructions from the CWP web page to get CWP to install. 

There is obviously something wrong with the CWP install i just don't know how to figure it out.  i was hoping ti would be pretty straighforward. I am familiar with IIS and windows but wanted to give this a try.  so far it has not been kind to me. lol

any help is greatly appreciated.  I can always purchase support from CWP but was hoping not to spend my money on a simple install.

Cheers

Ozzy

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #16 on: November 17, 2015, 02:21:59 AM »
I am able to run chkconfig --list |grep httpd and get the following:

httpd           0:off   1:off   2:on    3:on    4:on    5:on    6:off

 so i know the httpd is running. i can also reach port 80.  I am new to linux so it might be a easy fix but any help is greatly appreciated.

cheers

Ozzy

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #17 on: November 17, 2015, 08:57:49 PM »
Hello.

Nobody knows how did you install it and what errors did you have.
Just check if the directory /usr/local/cwpsrv/modsecurity-crs/ exists.

here are the contents of my cwpsrv dir:


[root@webpanel ~]# cd /usr/local/cwpsrv/
[root@webpanel cwpsrv]# ls
apr       build    conf.d  icons    man      owasp-modsecurity-crs-master.zip
apr-util  cgi-bin  error   include  manual
bin       conf     htdocs  logs     modules


hope this helps

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #18 on: November 19, 2015, 12:44:49 PM »
Well this ends another attempt at a linux project.  i have been unable to get any help and i even contacted centos web panel directly and still nothing.  I have to say every time i try to moving the linux world this seems to be the case, back to windows i go.  At least it works and i can get support if need be.

I wish to thank those who have responded at least we tried. Maybe when the software is a bit more mature  i can try again.

cheers and thanks

Ozzy

Offline
**
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #19 on: November 19, 2015, 05:13:44 PM »
did you try the command:

service cwpsrv start

?
try connecting with http on 2030 first.

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #20 on: November 19, 2015, 10:53:19 PM »
thanks for the reply. if you look at the original post you will see that i tried that and posted the results.

I wish it was that easy!

--Ozzy

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #21 on: November 19, 2015, 10:55:47 PM »
it looks like there is no mod_security folder? or the conf.d folder is empty

--ozzy

Offline
*****
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #22 on: November 20, 2015, 08:10:38 AM »
Hi.

We can not know about your server or folders.
Ask a system admin about it.
You can ask me to solve any problem with your server for some money in pm  ;)
Services Monitoring & RBL Monitoring
http://centos-webpanel.com/services-monitor
Join our Development Team and get paid !
http://centos-webpanel.com/develope-modules-for-cwp

Installation Instructions
http://centos-webpanel.com/installation-instructions
Get Fast Support Here
http://centos-webpanel.com/support-services

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #23 on: November 20, 2015, 12:41:10 PM »
i have emailed the CWP people directly and have not heard back have given them root access.

\i guess the question is why on a  fresh install would these folders not be created.  should i even be using 6.7?

Offline
*****
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #24 on: November 24, 2015, 12:54:00 PM »
Hi, course. You have to use CentOS 6.x
You can ask me to solve any problem with your server for some money in pm  ;)
Services Monitoring & RBL Monitoring
http://centos-webpanel.com/services-monitor
Join our Development Team and get paid !
http://centos-webpanel.com/develope-modules-for-cwp

Installation Instructions
http://centos-webpanel.com/installation-instructions
Get Fast Support Here
http://centos-webpanel.com/support-services

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #25 on: November 24, 2015, 01:11:56 PM »
i realize that centos 7 isn't supported yet  but does anyone else have issue with 6.7?


Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #26 on: November 27, 2015, 11:11:55 AM »
I've also done a fresh install with Centos 6.7  ( actually my 3rd attempt ). I followed the instruction like provided on the website.

These are the problems i found:

  • port 2031 reply's as http not https
  • PHP doesn't seem to install correctly. Looks like the build fails and then i just gets a other version with yum when installing extra tools?
    Warning: file_get_contents(http://xxx.xxx.xxx.xxx/phpinfo.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /usr/local/cwpsrv/htdocs/resources/admin/modules/php_info.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 3
  • Installing Softaculous works. But when trying to open it, you just get back to the login page
  • Adding a user, The dns given to the users doesn't show up. If trying to add it again it says already in use

Offline
*****
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #27 on: November 27, 2015, 11:18:47 AM »
Hello.

Would you like to use the CWP support service?
http://centos-webpanel.com/support-services
You can ask me to solve any problem with your server for some money in pm  ;)
Services Monitoring & RBL Monitoring
http://centos-webpanel.com/services-monitor
Join our Development Team and get paid !
http://centos-webpanel.com/develope-modules-for-cwp

Installation Instructions
http://centos-webpanel.com/installation-instructions
Get Fast Support Here
http://centos-webpanel.com/support-services

Offline
*
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #28 on: November 27, 2015, 12:44:43 PM »
Hello.

Would you like to use the CWP support service?
http://centos-webpanel.com/support-services

We don't necessary want support. We want working install scripts. Seeing that a default installation isn't working like it should on 6.7 and that 6.7 is the latest version on CentOS they should fix the scripts

Edit:

Just done a 4th install with saving the install log. It clearly show that after compiling the apache 2.2.17 it does a yum install of HTTPD with version 2.2.15 ...
« Last Edit: November 27, 2015, 12:57:50 PM by GuardMoony »

Offline
**
Re: Fresh install of CWP on Centos 6.7 cannot access web server on 2030 or 2031
« Reply #29 on: November 29, 2015, 07:13:41 AM »
I've also done a fresh install with Centos 6.7  ( actually my 3rd attempt ). I followed the instruction like provided on the website.

These are the problems i found:

  • port 2031 reply's as http not https
  • PHP doesn't seem to install correctly. Looks like the build fails and then i just gets a other version with yum when installing extra tools?
    Warning: file_get_contents(http://xxx.xxx.xxx.xxx/phpinfo.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /usr/local/cwpsrv/htdocs/resources/admin/modules/php_info.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 3
  • Installing Softaculous works. But when trying to open it, you just get back to the login page
  • Adding a user, The dns given to the users doesn't show up. If trying to add it again it says already in use

The http on port 2031happened to me as well. It was from using a 192.168.x.x address and network address translation. CWP doesn't support RFC1918 address and this was one place where it bit me. Check the file /usr/local/cwpsrv/conf.d/cwp-ssl.conf and make sure the cwp ssl server is listening on the right IP (change it if not). Also I changed my IP and shared IP and this file was not updated to reflect those changes. Once I was on a public IP with the correct configuration it worked fine. Others report it will work with NAT if you put the RFC1918 address it has in the config file.

The Softaculous is a known bug, should be fixed in the next version of Softaculous. In the mean time there is a workaround:
http://forum.centos-webpanel.com/softaculous/unable-to-access-softaculous-after-installation-via-cwp/