Author Topic: SSL issue thunderbird  (Read 1624 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
SSL issue thunderbird
« on: July 16, 2020, 04:38:48 PM »
I have a CWP installation on openvz7 virtualization. I have configured it without any issues. But the only issue now is SSL with Email. I have no issues using STRTTLS which is working fine, but one of my clients wants SSL/TLS working in outlook and other mail clients. It gives below error while using the clients domain.

"Thunderbird Failed to find the settings for the Account"
Environment :
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Panel : CWP
Main Domain: xyz.com
hostname: cwp01.xyz.com
account domain: pqr.com
Mail subdomain: mail.pqr.com
Email user: amey@ pqr.com
Incoming:
    Type: IMAP
    Hostname: mail.pqr.com
    Port: 993
    SSL: SSL/TLS
    Authentication: Normal Password
Outgoing:
    Type: SMTP
    Hostname: mail.pqr.com
    Port: 465
    SSL: SSL/TLS
    Authentication: Normal Password
 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
So where is the issue? Thundrbird, Postfix or somewhere else?

Note : Same settings working when used main domain mail.xyz.com , or hostname cwp01.xyz.com.
Let me know if you want need any configuration

Offline
*****
Re: SSL issue thunderbird
« Reply #1 on: July 16, 2020, 10:03:52 PM »
Hi,

Do not generate the mail.pqr.com subdomain on the WebServer. It only needs to be as record A in the DNS entry of the domain and then you generate an AutoSSL SAN of mail type in the SSL Certificates option of the CWP.admin or AutoSSL in CWP.user

Offline
*
Re: SSL issue thunderbird
« Reply #2 on: July 17, 2020, 08:15:47 AM »
Hello,

I have not generated/added mail.pqr.co on the webserver. I have done exactly what you said, Pointed A record for mail.pqr.com(GoDaddy DNS), and generated Autossl for pqr domain and mail domain. Everything is working fine for pqr.com expect SSL/TLS option. Even STARTTLS settings are working fine.

Screenshot: https://ibb.co/MSSgs0K

« Last Edit: July 17, 2020, 08:32:19 AM by aakrutitech »

Offline
*
Re: SSL issue thunderbird
« Reply #3 on: July 31, 2020, 06:31:04 PM »
Hello, this issue was due to CWP does not add Certificates automatically to postfix and dovecot configuration. I did t and everything is smooth now. I will build a module for that.