Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - muscator

Pages: [1]
1
CentOS 7 Problems / phpMyadmin max upload size...
« on: June 14, 2017, 06:58:38 PM »
I have spent a lot of time trying to solve the max size error in phpMyadmin Centos 7 - it says 64Mib and everywhere I search for answers on how to raise the limit it seems that everybody says:

" just raise the limits in php.ini, then restart apache, mysql "

Ok - been there, done that, but to no avail - max size still claims to be 64Mib

I have searched for the limit '64Mib' everywhere but canīt seem to locate it...

Somebody outthere must have met the same problem and solved it and therefore haven an easy-to-do solution for me...?

The server itself is completely new installed Centos7 with newest CWP version, so still has most of its default values...

Help appreciated - thanks :)

2
Suggestions / Migration module CWP->CWP
« on: May 18, 2017, 06:46:09 AM »
A much needed module in CWP is a migration module from one CWP installation to another.

After the release of CWP for CentOS 7.x a lot of CentOS 6.x users will need an easy migration in the future and instead of spending a lot of time doing this manually, a migration module that takes care of the entire migration is very high on the wish list... ;)

Hopefully someone will jump right into this project and constuct such a module to make CWP an even stronger optionøø

3
SSL / Missing info.....
« on: April 12, 2017, 08:09:31 AM »
I am confused.... :-\

After  doing the update to the newest cwp version, I see that Letsencrypt manager no longer is to be used and that the AutoSSL is to be used instead...?

Why?

And why is there no info at all about this rather major change?

What is going on?

Not much point in running a PRO version of CWP if I as a PRO user arenīt receiving any info at all about changes, changelog etc.

Not all use Facebook - for obvious reasons - and therefore relying on all changelog updates entirely on facebook is not an option for CWP - why not have a mailinglist or a proper changelog place, at least for PRO users...?

But - the SSL options right now are very confusing as CWP hasnīt released any info at all about the letsencrypt manager not being in use anymore...

Please inform about what is going on! Thanks.  >:(

4
Suggestions / Removal of invalid domainnames in letsencrypt
« on: January 09, 2017, 03:57:44 PM »
It would be very highly appreciated, if eg. ssl enabled domains would be removed from letsencrypt ssl listing whenever a domainname is removed from the 'normal' domainlist via CWP interface or at least that there is a 'button' in letsencrypts interface that makes it possible to remove the non-valid or stale domains from the list to avoid the letsencrypt 'up-to'date' function to keep informing that this or that domain is no longer possible to renew or similar messages..

5
MySQL / Canīt add user to MySQL databases
« on: December 22, 2016, 02:44:32 PM »
Hi,

After upgrading MySQL to vers. 5.6.35 instead of the very old defayl version in cwppro, I am now unable to add database users to new databases

In the cwp interface I use 'create database + user' the output show that both are created, but checking in the list the user is not added.

If then clicking on the 'add new user' next to the new database, it shows the user is added, but when checking in the listing, it shows that the user is not added...

Very strange.

Anybody got an idea of how to solve this?

Running CWPPro 0.9.8.128



6
The new module for SSL via Letīs Encrypt actually works just fine, except for the 'custom install - also for server hostname) install.

Using all other options in the module works like a dream, but there is no option on how to get the server hostname, eg. srv1.dmoain.ldt to work as smoothly as the other options in the module...?

Checking around the web, it shows that most people with this problem, canīt find the correct path to put into the box and donīt know if they have to set 2031 in the port setting and actually how to get the Custom Install to setup and replace the CWP generated and self signed SSL cert...

I havenīt found anybody who made this work just by filling out the boxes in the 'custom install' option in the module, but have found an ocean of more or less strange options on how to circumvent the present setup to make it work...

Maybe it would be a good idea to make a step-by-step information for all to follow to avoid many asking the same question here and many other places...?

7
Postfix / RBL not added to postfix main.cf
« on: April 10, 2016, 09:41:52 AM »
Hi, in the CWP I have enabled the Spamhaus antispam option. I did however receive a considerable amount of spam and therefore checked the main.cf and I see that spamhaus is not added to the reject line for some reason...?
I know how to add it, but I wonder why it isneīt added when it clearly states in the CWP dashboard that Spamhaus is installed....?

Perhaps it is clearing even before going to postfix as it is integrated with the csf firewall? I do however not see it in eg. the deny IPīs in csf....

Checking mail log also shows no rejections at all by spamhaus....

Anybody know if this is a bug or...?


Ok - I tried to experiment with setting up spamhaus check by directly inserting it into main cf and immediately I saw that spamhaus now is filtering - this clearly shows that the CWP plugin/option does NOT work as supposed - if it worked it would not be possible to have the direct edit giving spamhaus results in the maillog as it would already have been filtered by the cwp install and/or the cwp install would show reesults in the maillog...

This indicates clearly that there is a bug in the antispam feature in cwp, whether it is only my installation or a general bug I have no idea, I can only document that in my installation it does not work at all...

For others with the same problem I would suggest editing main.cf directly or do it via installing an interface like webmin to edit it there ( a little easier for non-nerds or non-specialists)  8)


8
E-Mail / How to config spamassassin on cwp
« on: February 09, 2016, 07:43:53 AM »
I have searched high and low to find a FAQ answering how to config Spamassassin on CWP...?

Itīs fine that Spamassassin is installed via Postfix manager together with Clamav etc. but Spamassassin is not worth much if it canīt be configured on user level and in CWP it is not possible to configure it neither on server level nor on userlevel...

So - simple quetion:

How to config spamassassin on cwp on serverlevel and userlevel....


9
New Modules / Migrate CWP->CWP
« on: December 12, 2015, 03:08:51 PM »
I often need to migrate clients from one server or vps to a new and with cpanel that is done on a matter of minutes using their migration module.

CWP unfortunately doesnīt have such a module and I havenīt found any signs that anybody is working on such a module, I have however found many others that also requests such a module.....

Could that please be listed as an urgent request for a new module in CWP?

It would realy improve the usability of the panel....

10
CentOS-WebPanel GUI / DNS editor creates continous error
« on: August 08, 2015, 06:16:10 AM »
When using the SPF editor or adding records below the 'add' line ind DNS editor, it keeps creating errors like:

Notice: Undefined offset: 4 in /usr/local/cwpsrv/htdocs/resources/admin/modules/zone_editor.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 83

causing httpd to stop and staying stopped - if the broken record is removed via the dns editor, it plumps an IN record causing the problem to remain...

Any suggestions?


UPDATED

It seems that the editor creates this problem itself.

When updating a record, it breaks the special line inserted in the tables:

"; Add additional settings below this line"

and leaves out part of the line and therefore breaks the record with the abomentioned error.

Resolution is to go to /var/named/xxxdomain_in_question.db and reinsert the correct line, then restart the bind service via cwp, problem fixed

11
Today I installed the panel and uploaded a cpmove file to /home. Then I used the cpanel migration tool and after unpacking it, it showed some fields to add a user account, then filled out the fields with the same info as the cpmove filename and expected all content of the cpmove file to be unpacked to /home/USERaccount - I also marked the optionsfields to restore email accounts and mysql accounts, then hit the button 'restore'

Only thing that happened was that the /home/USER account was created, nothing was restored, no email was restored, no mysql was restored...

A new folder called backup-xxx-xxx-xxx-tar.gz was created and in here all data was unpacked, but everything was just unpacked and not restored in domains, dns, mysql,email etc. although selected upon start of restoring... >:(

Either the cpmove restore doesnīt work or I might have done something wrong - any suggestions is welcome.

UPDATED:


After having spent a lot of time testing different options, I found that the advise to rename the backup file to 'cpmove-' is NOT correct.

If the backup is called eg. backup-2015-08-15-18-02-01.username.tar.gz then LEAVE the name as is and start restoring with THAT name - this way it seems to be almost a correct restore that is the endresult...

Pages: [1]