Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - x1705

Pages: [1]
1
DNS / Re: rDNS/PTR check for IP 192.168.1.150 = not found!
« on: July 14, 2018, 12:11:51 AM »
Any Ideas?  (i'm thinking it is an ISP call).. worth a second option (or more) though.

@24x7servermanagement, you have one AWESOME website!!!   8)

did you create that? or did you hire someone?  I may be interested in something similar (eventually)..

Thanks!!
X
8)

2
Installation / Adding Domain's doesn't update my /etc/hosts file
« on: July 08, 2018, 11:43:11 PM »
Hi,
When i add a new Domain to CWP.
I have to manually include it in my /etc/hosts file list.

shouldn't this option be automatic?

Thanks.
X

3
DNS / Re: rDNS/PTR check for IP 192.168.1.150 = not found!
« on: July 08, 2018, 09:14:24 AM »
sure, thanks.

it's listed under:

[Change Hostname] and [Postfix Mail Server Manager}

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Change Hostname
Don't forget to rebuild the mail server with the new Hostname.
Hostname should be only as a subdomain, like: srv1.mydomain.com, please don't use cloudflare protection with hostname as this will cause you issues.

Hostname change will also generate a new Hostname autoSSL Certificate.
Certificate Path: /etc/pki/tls/certs/
Key Path: /etc/pki/tls/private

Your Hostname is: srv.XXXX.net and it resolves to IP: 173.XX.X.211 [Check Black List]
rDNS/PTR = 173-XX-X-211.client.mchsi.com SUCCESS [Check SenderBase]

rDNS/PTR check for IP 192.168.122.1 = not found!
rDNS/PTR check for IP 192.168.1.150 = not found!

CWP Admin Panel Link (by hostname)
CWP Admin Panel Link: http://srv.XXXX.net:2030
CWP Admin Panel Link: http://srv.XXXX.net:2086
CWP Admin Panel SSL Link: https://srv.XXXX.net:2031
CWP Admin Panel SSL Link: https://srv.XXXX.net:2087

CWP User Panel Link (by hostname)
CWP User Panel Link: http://srv.XXXX.net:2082
CWP User Panel SSL Link: https://srv.XXXX.net:2083
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Thanks.
X

4
DNS / Re: rDNS/PTR check for IP 192.168.1.150 = not found!
« on: July 08, 2018, 04:07:28 AM »
Hmm, I could be mistaken, but i think that the rDNS/PTR for a LOCAL IP, needs to be changed at The I.S.P. (Internet Service Provider)'s END.

If any one else knows different, please feel free to reply.

Thanks!
8)

5
To the OP.. That has happened to me *a lot* , hence i too have literally installed CWP-latest/Centos7 even more than 500 times.. like you.

It is very frustrating, to say the least.  when i (or it.) does manage to install correctly, i make a quick backup (using tar)..
then start 'using it', once i get everything set and working (phase #2), i remake the backup, (again using tar).. and keep repeating that.

once it is all updated and 'working', which usually takes hours, if not DAYS to 'figure out'. .  i repeat the backup AGAIN.
sometimes storing it on two seperate (external) devices.. i really wish that CWP/Centos would install correctly (the first time).
of course.

I make notes on each step i have to 'fix' as i go along.. ie; MariaDB is never properly setup, etc..

**THE FIX (for mine anyways)**

Has been:

AFTER you install a clean CWP-Latest/Centos7, DO_NOT do a YUM UPDATE..  just yet.
*that seems to have been the 'problem'* . . I setup MariaDB correctly with root login and pass (etc).
(usually not too hard).. check it, log in to it, log out..

THEN Install cwp-el7-latest.sh
SO FAR it has been much easier to configure a working server (doing the CWP_install BEFORE the Yum Update on a new install!)

sorry, but i hope it helps..
Cheers.
X

6
DNS / rDNS/PTR check for IP 192.168.1.150 = not found!
« on: July 04, 2018, 03:11:55 PM »
How can I fix this? 

Your Hostname is: srv.XXXX.net and it resolves to IP: 173.XX.X.211 [Check Black List]
rDNS/PTR = 173-XX-X-211.client.mchsi.com SUCCESS [Check SenderBase]

**Above shows "SUCCESS"** but then below shows this (and why is it checking my LOCAL IP?)

rDNS/PTR check for IP 192.168.122.1 = not found!
rDNS/PTR check for IP 192.168.1.150 = not found!

******************************************************************************************************

I have tried manually adding a PTR record to srv.XXXX.net 173.XX.X.211.in-addr.arpa
(i don't know if i did it correctly, but nonetheless, it still shows that 'error') ~ or is it a 'glitch'?

*******************************************************************************************************

Advice on resolving this (step by step) as i am not real comfortable fidgeting with DNS much. :)
My system works fine, all sites are online, etc.. just this 'error'.

Thanks in Advance.
8)



7
Installation / Re: CWPpro disappeared
« on: July 04, 2018, 03:35:44 AM »
Check your (external) IP Address.. if it has changed (if it is Dynamic).

Cheers.
X

8
Installation / Re: sh /scripts/update_cwp does not do anything
« on: May 09, 2018, 12:16:15 AM »
i had that problem once, sometimes it just took a while, but what it narrowed down to was a slow internet connection.

i switched connections (to a second router) and it was fine.  i dont know if thats your issue, but worth a try?

Cheers
X1705

9
E-Mail / Re: Clamav
« on: February 03, 2018, 01:12:44 AM »
ok, basically, i followed this... 

https://linux-audit.com/install-clamav-on-centos-7-using-freshclam/

instead of typing all my cmd's, i think that should work...  if not, let me know i will look at my notes..
for anything that was not mentioned in the link above..

HTH

Cheers



10
E-Mail / Re: Clamav
« on: February 02, 2018, 11:49:05 PM »
Hey, I've had the same problem, on both of my machines, i am trying to gather my notes to help you.
I eventually fixed it.. it was a pain. :/

until i can replicate the fix again, here is my uname -sr:
Linux 3.10.0-693.17.1.el7.x86_64

it involved editing the /etc/clamd.conf file about 4 different places, as far as i know.
one major one was the DirectoryData was /var/clamd  i think i changed it to /var/LIB/clamd
and another of hand that i remember was the username, was clamav, i believe i changed that to reflect "clamupdate"
as the "clamav" was NOT in my /etc/passwd list..

...eventually.. i got it working, i will post what i can step-by step, IF i can figure it out again.

Cheers

11
Awsome, i've ran across some pretty minor 'glitches' so far, that seem Major, until you find the answer.. lol and have tried everything.

Right now my Softaculous hangs on installing a script (i just click on a different script - and return to the one i was installing, and it is downloaded)

could be on my end, not sure yet.

and the infamous "mariadb" (cannot connect to socket) PLAGUED me for about 3 re-installs.. then i decided to make a note of what worked for me.
(i think its more of a CentOS 'issue/bug', but it's working now. 8)

also, i'm pretty sure that the ClamAV is buggy.. it wont start. my mail "needs work", lol 
its installed, but it wont send/receive.... yet.. says it has, but its not..
i've seen this 'error' in the forums previous.. just wish it was a smoother route.

Anyways, glad its working, and we have Softaculous back! 8)

Cheers. 

12
change /var/softtmp to 0777

cd /var
chmod 0777 softtmp


should do it.


13
Same here.. hope it gets fixed soon..........  :-[

Pages: [1]