Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fysioski

Pages: [1] 2
1
E-Mail / Re: setup only email
« on: November 27, 2023, 11:08:34 AM »
The mail server's main is the hostname, which has SSL.
So when you setup email accounts, for the mailserver you would use that hostname (e.g. srv1.servername.net)
Clients like Thunderbird should follow the A record, and find this.

--

Or you can try how we use to do thing, back when we had IIS & IMail.

Create an A record for mail.domain.name
In your MX record you will create, MX 0 mail.domain.name

On the CWP you are using for mail, create the domain name of mail.domain.name.

This will allow you to create a SSL for mail.
Only trick when they login to webmail, it will be user@mail.domain.name, instead of user@domain.name.

But I'm curious, if you have a CWP server running with the website, why not use that server for email?

Thanks! They dont want email on same server as website. So that is decided long ago. I found out that this can be setup with Directadmin just fine. So there must be a way to do this also for CWP I guess. For now I will use the main hostname as servername for IMAP ans SMTP. That works for now.

2
E-Mail / Re: setup only email
« on: November 24, 2023, 08:48:52 AM »
You can you create it as normal, but just use the mail portion.
Just point the MX A record to the CWP server.

We have clients doing this.

I thought so too. But then the SSL option does fail. It does not create a valid SSL certificate. It says it created the mail.domain.com as admin service but the SSL does not work. And when I test it via the SSL check tool there is no valid SSL. Any help?

3
E-Mail / Re: setup only email
« on: November 24, 2023, 08:46:41 AM »
Seems as though you could do a remote mailer exchange (MX) and handle this with DNS -- I do this with a couple of domains. You don't need to have a working website and you can certainly have a mail hostname getting AutoSSL, it doesn't need to be a full domain with associated service subdomains (mail.domain.com).

Okay but they have a website on a different CWP server already. On that server there is no email. So how do I setup the mail domain to the new CWP server? Is there some howto how you did it? Any help is useful. Thanks so much

4
E-Mail / setup only email
« on: November 23, 2023, 01:07:59 PM »
Is there a way to have only email setup for some domain? The main domain defaultnam.com is hosted on a different server. We just want email for this domain on a different CWP server. I cant seem to find how to setup the SSL if main domain in not on same server as emailserver. Can someone please help me with some ideas?
Cheers, Ron

5
I created a new vhost file client-ssl.conf as a nginx vhost. Where can I apply that new vhost file to the domain? As it does not show in the dropdown. Maybe i look at the wrong place. I looked at the documentation but I might look at wrong place. I can make screenshots if you like?


6
When we make a custom conf like /usr/local/apache/conf.d/vhosts/testdomain.nl.ssl.conf it gets overwritten and reset to default. How can we make custom config files so that they won't be overwritten?

7
Information / Re: Can't login to client portal
« on: May 05, 2022, 02:23:41 PM »
solved.

8
Information / Can't login to client portal
« on: May 05, 2022, 11:52:34 AM »
Are there any other people who cannot login into client portal anymore?
https://support.centos-webpanel.com/clientarea.php

Please try and let me know

9
SOLVED! We found out that ssh needs to have "PermitRootLogin yes"

10
Migration from other control panels / CWP -> CWP Connection not reached
« on: February 17, 2022, 07:07:44 PM »
I looked in forum for an answer but could not find it. Our problem is the error: Connection not reached While connecting to migration. Firewalls are down so no limitation, ips are in whitelist, know hosts etc. We can migratie any server we want but except this one. Any ideas on how to debug why this "Connection not reached" error can be solved? We can SSH to the migration server just fine. So looks like the tool just does not start or connect. Please any advice?

11
SSL / Disable TLSv1.0 and v1.1 in openssl
« on: September 13, 2021, 02:57:55 PM »
Hello, how can we disable TLS v1.0 and v1.1 in openSSL? We tries all but then openSSL breaks all. We are able to disable tls on apache and NGIX but not on openSSL. Please any suggestions?

Thanks, Ron

12
Apache / ip to name how to do?
« on: September 06, 2021, 11:22:12 AM »
We have a CWP and all working fine. Now the base IP is http://1.2.3.4 (for example) and we want this IP not to serve any pages as we cannot set any SSL on IP. So is it possible to have the .htaccess in /usr/local/apache/htdocs have some redirect option? If we put a htaccess in there the redirection does not work at all. We added the correct user to the .htaccess and put this inside there:
(ip is fictive)
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^12\.34\.56\.789$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domainname.com/$1 [L,R=301]

Redirect is configured just fine but not running. Hope you guys can maybe have some help?

I also get this in the logs:
 client denied by server configuration: /usr/local/apache/htdocs/.htaccess
Nothing is changed on apache side it is default.

13
you've malformed vhost probably you're using custom template. If yes recreate those template
Hi, we did not but is there a way to set default? So we can test?

14
Try it for yourself and see. It is related to letís encrypt
we've already tested and provided the solution, whats in nginx error log ?

-- Unit nginx.service has begun starting up.
Jun 18 07:24:55 wp04.refreshserver.nl nginx[301557]: nginx: [emerg] SSL_CTX_set_cipher_list("EECDH~~@@~~ECDSA~~@@~~AESGCM:EECDH~~@@~~aRSA~~@@~~AESGCM:EECDH~~@@~~ECDSA~~@@~~SHA384:EECDH~~@@~~ECDSA~~@@~~SHA256:EECDH~~@@~~aRSA~~@@~~SHA384:EECDH~~@@~~aRSA~~@@~~SHA256:EECDH~~@@~~aRSA!RC4:EECDH:!RC4:!aNULL:!eNULL:!LOW:!3DES:!MD5:!EXP:!PSK:!SRP:!DSS") failed (SSL: error:140E6118:SSL routines:ssl_cipher_process_rulestr:invalid command error:140E6118:SSL routines:ssl_cipher_process_rulestr:invalid command error:140E6118:SSL routines:ssl_cipher_process_rulestr:invalid command error:140E6118:SSL routines:ssl_cipher_process_rulestr:invalid command error:140E6118:SSL routines:ssl_cipher_process_rulestr:invalid command error:140E6118:SSL routines:ssl_cipher_process_rulestr:invalid command error:140E6118:SSL routines:ssl_cipher_process_rulestr:invalid command)
Jun 18 07:24:55 wp04.refreshserver.nl nginx[301557]: nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed
Jun 18 07:24:55 wp04.refreshserver.nl systemd[1]: nginx.service: Control process exited, code=exited status=1
Jun 18 07:24:55 wp04.refreshserver.nl systemd[1]: nginx.service: Failed with result 'exit-code'.
-- Subject: Unit failed
-- Defined-By: systemd
-- Support: https://access.redhat.com/support
--
-- The unit nginx.service has entered the 'failed' state with result 'exit-code'.
Jun 18 07:24:55 wp04.refreshserver.nl systemd[1]: Failed to start The nginx HTTP and reverse proxy server.
-- Subject: Unit nginx.service has failed
-- Defined-By: systemd
-- Support: https://access.redhat.com/support
--
-- Unit nginx.service has failed.
--
-- The result is failed.

15
Try it for yourself and see. It is related to letís encrypt
we've already tested and provided the solution, whats in nginx error log ?

I uninstalled nginx as all sites where dead. So I dont have any log anymore. It just said nginx was not running and could not be restarted. So please provide us with the solution please?

Pages: [1] 2