Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Netino

Pages: [1] 2 3 ... 25
1
MySQL / Re: Problem Danger: MySQL - BAD CONFIGURATION DETECTED
« on: March 28, 2022, 09:36:34 PM »
If the message is claiming about "BAD CONFIGURATION DETECTED", I would check the configuration.

Type here all your mysql configuration files for us to check.
Content of files '/etc/my.cnf' and all files from folder '/etc/my.cnf.d/'.

Regards,
Netino

2
Information / Re: Your cwp forum site has an ssl error
« on: March 24, 2022, 12:51:30 AM »
today i got an error while trying to visit forum.centos-webpanel.com

NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

just for info, maybe you fix this site and renew the cert or force a https to http redirect if you don't wanna provide a https connection.

Yes, I second that: The cert is expired since yesterday.
Hello CWP Team, the forum cert was not renewed.

Regards,
Netino

3
FTP / Re: unable to connect via ftp
« on: March 21, 2022, 02:31:29 AM »
Seems your configuration is normal.
The two following lines are showin something strange, related to the same network:
Code: [Select]
Mar 15 16:38:00 vps-2434395-x pure-ftpd: (?@190.247.116.2) [INFO] fullstre@fullstreaming.ar is now logged in
Mar 15 16:38:10 vps-2434395-x pure-ftpd: (fullstreaming@190.247.116.2) [INFO] Timeout

The first one for user 'fullstre' is logged in, but the second for the same IP address for user 'fullstreaming' is not.
The second is returning "Timeout" problem, this is related to the network.
The home directory for that user really exists?

4
FTP / Re: unable to connect via ftp
« on: March 17, 2022, 10:42:39 PM »
[root@server1 ~] # ls -alF /var/run
lrwxrwxrwx. 1 root root 6 dic  3 15:50 /var/run -> ../run/

It's just a symbolic link.
Check the real directory: ls -alF /run

5
FTP / Re: unable to connect via ftp
« on: March 16, 2022, 11:19:31 PM »
Seems you are having problem with PID file.
Check if your /var/run directory exists, and have the right permissions (0755) wih the command: ls -alF /var/run


6
CentOS 7 Problems / Re: PureFTP TLS problem
« on: March 16, 2022, 11:15:46 PM »
Hi Netino,
I've used the CWP script to install TLS on the server..
this is what is written at the end of the pure-ftpd.conf file

TLS 1
TLSCipherSuite HIGH:MEDIUM:+TLSv1:!SSLv2:!SSLv3
CertFile /etc/pki/tls/private/hostname.pem

Do I need to change or add something?
thanks for helping!

The file /etc/pki/tls/private/hostname.pem must be a special file, composed by Private Key, Certificate and Intermediary Certificates.
Check that (this just can be checked by you)
If it's ok, seems your TLS configuration don't have any problem.

Try to check you /var/log/messages file, rigth after connect, issuing the following command:
Code: [Select]
# grep 'pure-ftpd' /var/log/messages | tail -50

7
FTP / Re: unable to connect via ftp
« on: March 15, 2022, 11:44:05 PM »
What's in your logs (just the last lines) when you issue the following command?:
Code: [Select]
# grep 'pure-ftpd' /var/log/messages
Regards,
Netino

8
CentOS 7 Problems / Re: PureFTP TLS problem
« on: March 15, 2022, 11:39:10 PM »
What is your configuration for the following parameters?:
TLS
TLSCipherSuite
CertFile

Regards,
Netino

9
Irony alert! PHP fixes security flaw in input validation code
https://nakedsecurity.sophos.com/2022/02/18/irony-alert-php-fixes-security-flaw-in-input-validation-code/

What to do?
If youíre a PHP user, update to 8.1.3. If you havenít yet shifted to the 8.1 flavour of PHP, two other earlier branches are still supported: 8.0 needs upgrading to 8.0.16, and 7.4 needs upgrading to 7.4.28.

The problem here is these updates are not available to make these updates in CWP.

Regards,
Netino

10
I just right now installed a new CWP server, and had this problem too. (503 backend error)

For some reason, the CWP install script didn't install the correct file '/etc/varnish/default.vcl'.
The content of the installed file is the original file from the varnish distribution, without any modification, and is proxying to 127.0.0.1 on port 8080, which does not exist.

So, to fix the problem, just change the '/etc/varnish/default.vcl' file, removing its content and replacing it with the following content:
Code: [Select]
vcl 4.0;
backend default { .host = "107.191.125.119"; .port = "8181";}
include "/etc/varnish/conf.d/vhosts.conf";

Regards,
Netino

11
Apache / Re: WebServers Domain Configuration Reset
« on: January 15, 2022, 10:57:55 PM »
(...)
At the moment I have this on that file:
{
    "nginx_template-type": "default",
    "nginx_template-name": "laravel-force-https",
    "apache_template-type": "default",
    "apache_template-name": "laravel",
    "nginx": true,
    "php-cgi": true,
    "apache-additional": true
}

And it's working, this is a very strange bug, I saw lots of posts on the forum about the same, and any official solution.

Did you try to check if you reall have .tpl and .stpl files.?

Use the command:
Code: [Select]
find /usr/local/cwpsrv/htdocs/resources/conf/web_servers | grep laravel

12
CentOS-WebPanel GUI / Re: Mod_Security's Security incidents wrong IP
« on: January 15, 2022, 10:43:38 PM »
(...)
have you tried installing v3?

No. I'm using Comodo rules, and don't know if they are compatible.
https://github.com/SpiderLabs/ModSecurity/issues/1962

13
CentOS 7 Problems / Re: Problems with Mail Service
« on: January 15, 2022, 10:37:51 PM »
Isn't an open relay, as mxtoolbox.com is not reporting this.
(Check here: https://mxtoolbox.com/diagnostic.aspx)

You don't clarify the volume of E-mail messages being sent from your server, but it seems several messages are being sent.

If you don't recognize these messages being sent, then most likely some user has had their password compromised, and neither Antispam nor Antivirus will stop this. You need to find out who the user is, and change the password to a stronger password, and more than that, find out how it was compromised, and prevent it from being compromised again.
That's an art.
The art of managing an internet server.

So, you need to verify who the authenticating user is to make this submission. You can start by trying to identify on the server who has authenticated to perform this sending, with the following command:
Code: [Select]
# grep 'auth=1' /var/log/maillog

Try to discover a line just right before the first sending attempt.

14
Apache / Re: WebServers Domain Configuration Reset
« on: January 14, 2022, 10:10:33 PM »
I don't know if is really the same problem as yours, but I had this type of problem when forgetting to check the mark "Rebuild WebServers conf for domain on save".

Did you already checked the content of the configuration file?:
Code: [Select]
# cat /home/user/.conf/webservers/DOMAIN.conf

15
Apache / Re: Apache vhosts configuration
« on: January 14, 2022, 09:53:39 PM »
To begin to know what happens, is needed to know the diretory listing of the templates (ls -alF /path).

Pages: [1] 2 3 ... 25