Author Topic: Dovecot / var / vmail / directory rights and user assignment are not created cor  (Read 860 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
I have the problem that folders for the mail domain are not created correctly or not at all. Folders such as .drft, .send etc. are not created under / var / vmail / domain /, and they were all assigned to vmail only, then given chmod 750. I've already moved vmail to the home folder, and chmod, chown root: dovecot / var / run / dovecot
chmod 755 / var / run / dovecot executed, but directories for the mail domain are not created.

Log: Sep 25 11:19:41 imap(postmaster@xxxxxxx): Error: Namespace '': mkdir(/var/vmail/xxxxxxxxx/postmaster) failed: Permission denied (euid=1001(sxsxx) egid=12(mail) missing +w perm: /var/vmail/xxxxxxxx, dir owned by 101:12 mode=0755)

all DNS entries are set correctly

How can I achieve that these are set correctly during installation and the right ones are also set appropriately.


Thanks for the support
« Last Edit: September 25, 2021, 10:01:52 AM by Com-QuadTech »

Offline
*
VPS & Dedicated server provider with included FREE Managed support for CWP.
http://www.studio4host.com/

*** Don't allow that your server or website is down, choose hosting provider with included expert managed support for your CWP.

Offline
*
Thanks, I had already done that as described in the post above and still nothing changes, I still get the error: failed: Permission denied (euid = 1001 (sxsxx) egid = 12 (mail) missing + w perm: / var / vmail / xxxxxxxx, dir owned by 101: 12 mode = 0755 It should also be possible to remedy these errors.

So is there any other solution?

Offline
*
try using api to fix mail perms
http://wiki.centos-webpanel.com/cwp-admin-api

Code: [Select]
/scripts/cwp_api account mail_fix_permissions
VPS & Dedicated server provider with included FREE Managed support for CWP.
http://www.studio4host.com/

*** Don't allow that your server or website is down, choose hosting provider with included expert managed support for your CWP.

Offline
*
When installing or setting up an e-mail (accounts), the folder is set to 0777, but it should be set to 0770 so that all necessary sub-folders are created.

How can I make it happen that this happens when the account is created without manual configuration.

I've already done everything else as you can see above.