Author Topic: Almalinux 8.6 phpmyadmin not working end user 2083  (Read 2336 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
Re: Almalinux 8.6 phpmyadmin not working end user 2083
« Reply #15 on: July 09, 2022, 04:37:10 AM »
Hello,

have you tried to perform a live reinstall through the cwp script?

I recommend you first to see the logs to identify what is happening, one of these paths will help you, this is the reference link: https://wiki.centos-webpanel.com/service-log-paths

/usr/local/cwpsrv/logs/
/usr/local/cwp/php71/var/log/

and this would be the script, beware before doing this I recommend you make a backup of your server, if it is a vps server contracted with a hosting provider or a kvm request a snapshot of the system just in case, in order to work safely, In theory you can use this script to reinstall cwp with the latest available version.

https://wiki.centos-webpanel.com/how-to-create-cwp-iso-image read carefully before executing any action

regards

Offline
*
Re: Almalinux 8.6 phpmyadmin not working end user 2083
« Reply #16 on: July 14, 2022, 10:53:09 PM »
That sounds like the last option basically reinstalling, it works now all secure etc so won't change it, but good info for other people searching it helps a lot.  :)
SEOtraining1.com -SecureHosting.xyz

Offline
***
Re: Almalinux 8.6 phpmyadmin not working end user 2083
« Reply #17 on: August 20, 2022, 03:54:26 PM »
forgot to reply here .. lol https://i.vgy.me/iBCEip.png
correct ?

You just posted your own fix.

DISABLE the CWP repo.
It creates more problems than anything.

SOLVED until you do a cwp update, do not run updates in ssh as it will reinstall back to previous phpmyadmin making it not work. I can confirm its all working now, i hope someone from cwp reads this post..

https://ostraining.com/blog/coding/update-phpmyadmin/  using this method to solve issue.

Warning!
If you run:
sh /scripts/update_cwp
It will make cwp reinstall back to the broken PHPMyAdmin.

All working but an error is showing in PHPMyAdmin end user:
 The phpMyAdmin configuration storage is not completely configured, some extended features have been deactivated. Find out why.
Or alternately go to 'Operations' tab of any database to set it up there.

any solution from webpanel dev ?