Author Topic: No HTML for autoresponder  (Read 2734 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
***
No HTML for autoresponder
« on: June 17, 2020, 03:51:12 PM »
I have no success with html autoresponder.  Plain text is okay.

Offline
*
Re: No HTML for autoresponder
« Reply #1 on: July 08, 2022, 07:12:36 AM »
found a work around but not ideal and could be only for my situation.

1. setup the auto responer and don't worry about html. then save
2. edit responder and then untick "Only send during this time period " and and tick "Use HTML in message " then save
3. edit again responder and now you can edit for html
4. save and hope it work

NB: down side here is "Only send during this time period " remains unticked which means you manually have to set it up and remove for your time window.

This is not a fix! just a work around that worked for me.

Offline
*
Re: No HTML for autoresponder
« Reply #2 on: August 04, 2022, 12:45:02 PM »
I have the same problem here.

bobster's solution didn't work here. Does not appear to check "Use HTML in message "

Does anyone have another solution?

Offline
*
Re: No HTML for autoresponder
« Reply #3 on: August 04, 2022, 04:53:57 PM »
I got a solution to send auto-responses in HTML and also send text with spelling accents

cp /etc/postfix/vacation_class.php /etc/postfix/vacation_class.bak
nano /etc/postfix/vacation_class.php

Before:
Code: [Select]
    $content_type = property_exists($this->reply,'ishtml') && $this->reply->ishtml == 1 ? 'text/html' : 'text/plain';
    $headers .= 'Content-type: ' . $content_type . '; charset=' . $this->reply->charset . "\r\n";

After
Code: [Select]
    $content_type = property_exists($this->reply,'ishtml') && $this->reply->ishtml == 1 ? 'text/html' : 'text/html';
    $headers .= 'Content-type: ' . $content_type . '; charset=utf-8\r\n';

This is just an adaptation! The auto-response feature needs some attention from the developers, It has a lot of bugs...