Author Topic: HELP! I jack up my dns by deleting the "has no IP address zones"  (Read 2139 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
I lookedup my dns because I was having issues with my email being flag for spam. I found something like these,

Below was posted by another user, any idea how I can restore/recover/rebuild those DNS zones...

named.ca has address: 103.224.182.216
named.empty has no address
named.localhost has no address
named.loopback has no address

the zones that I deleted all start with "NAME." One had a bunch of root servers and what seems to be listed in alphabetical order. Now non of my websites resolved. Is this generic. If I can't restore. anywhere I can find a copy of that zone file to create it manually? My Bind DNS Server has stopped. Below is the status...

● named.service - Berkeley Internet Name Domain (DNS)
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/named.service; enabled; vendor preset: disabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2020-10-11 03:44:31 EDT; 43s ago
  Process: 9367 ExecStartPre=/bin/bash -c if [ ! "$DISABLE_ZONE_CHECKING" == "yes" ]; then /usr/sbin/named-checkconf -z "$NAMEDCONF"; else echo "Checking of zone files is disabled"; fi (code=exited, status=1/FAILURE)

Oct 11 03:44:31 cwp bash[9367]: zone sp.shoutcastradiohosting.com/IN: loaded serial 2020072600
Oct 11 03:44:31 cwp bash[9367]: zone jnavarro.co/IN: loaded serial 2020101121
Oct 11 03:44:31 cwp bash[9367]: zone navarrogroup.co/IN: loaded serial 2020101121
Oct 11 03:44:31 cwp bash[9367]: zone rockenespanol.co/IN: loaded serial 2020101121
Oct 11 03:44:31 cwp bash[9367]: zone showcartrends.com/IN: loaded serial 2020101121
Oct 11 03:44:31 cwp bash[9367]: zone katylifeinsurance.com/IN: loaded serial 2020101121
Oct 11 03:44:31 cwp systemd[1]: named.service: control process exited, code=exited status=1
Oct 11 03:44:31 cwp systemd[1]: Failed to start Berkeley Internet Name Domain (DNS).
Oct 11 03:44:31 cwp systemd[1]: Unit named.service entered failed state.
Oct 11 03:44:31 cwp systemd[1]: named.service failed.

Clicked on report issue and got this message from robot:
Hi, I'm AI-Robot, I will try to recover your named service.
Service Recovery FAILED!! "Unable to find a solution" I'm reporting this issue to main CWP artificial intelligence system!

I'm still learning please give me some time to learn about all issues.
« Last Edit: October 11, 2020, 07:46:38 AM by linuxnewb2020 »

Offline
*
I fixed it!

I almost did a transfer and deleted everything to start a new installation. I was doing some more research while waiting for a copy of all my files to FTP over. I found a forum on how to "fix corrupted named.conf in Cpanel" so I did a search for the same keywords but for CWP. I found this

https://wiki.centos-webpanel.com/cwp-admin-api

I executed the following commands in this order

REBUILD /ect/named.conf

/scripts/cwp_api account rebuild_etc_named_conf


and also....

WebServers

Rebuild WebServers Configuration for all WebServers and all Domains

/scripts/cwp_api webservers rebuild_all <----(this one failed with a warning of "no such directory"


Reload WebServers

/scripts/cwp_api webservers reload

Restart WebServers

/scripts/cwp_api webservers restart


Seems to have the job. I fixed my mistake. My websites are resolving now. Thanks for all your input.... Im a happy camper!

Offline
*
Re: HELP! I jack up my dns by deleting the "has no IP address zones"
« Reply #2 on: January 06, 2021, 12:10:18 PM »
<3