Author Topic: Email sending not working after install  (Read 1388 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
Email sending not working after install
« on: December 07, 2020, 09:50:36 PM »
I have installed centos panel on a dedicated sever and set up an email account under a client profile getting emails works great but for some reason sending emails dose not work do I need to change a setting somewhere ps o belvie it's using SSL for SMTP

Thank you for your help

Offline
**
Re: Email sending not working after install
« Reply #1 on: December 08, 2020, 03:41:33 AM »
I have installed centos panel on a dedicated sever and set up an email account under a client profile getting emails works great but for some reason sending emails dose not work do I need to change a setting somewhere ps o belvie it's using SSL for SMTP

Thank you for your help

Login to your server with SSH, and run the following lines.

Make sure postfix is running: systemctl status postfix


Send a test message from the cli (update user@ to your email):

echo "Test mail from postfix" | mail -s "Test Postfix" user@gmail.com

Offline
*
Re: Email sending not working after install
« Reply #2 on: December 08, 2020, 12:29:22 PM »
i get the fellowing

Dec 08 12:23:50 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1851]: warning: unknown[45.142.120.133]: SASL LOGIN authentication failed: UGFzc3dvcmQ6
Dec 08 12:23:50 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1851]: disconnect from unknown[45.142.120.133] ehlo=1 auth=0/1 rset=1 quit=1 commands=3/4
Dec 08 12:23:51 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1712]: warning: unknown[45.142.120.133]: SASL LOGIN authentication failed: UGFzc3dvcmQ6
Dec 08 12:23:51 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1712]: disconnect from unknown[45.142.120.133] ehlo=1 auth=0/1 rset=1 quit=1 commands=3/4
Dec 08 12:23:51 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1851]: connect from unknown[45.142.120.133]
Dec 08 12:23:53 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[2166]: warning: unknown[45.142.120.133]: SASL LOGIN authentication failed: UGFzc3dvcmQ6
Dec 08 12:23:53 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1735]: warning: unknown[45.142.120.133]: SASL LOGIN authentication failed: UGFzc3dvcmQ6
Dec 08 12:23:53 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1735]: disconnect from unknown[45.142.120.133] ehlo=1 auth=0/1 rset=1 quit=1 commands=3/4
Dec 08 12:23:53 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[2166]: disconnect from unknown[45.142.120.133] ehlo=1 auth=0/1 rset=1 quit=1 commands=3/4
Dec 08 12:23:54 koios.thegreatestpleasure.co.uk postfix/smtpd[1712]: connect from unknown[45.142.120.133]

Offline
**
Re: Email sending not working after install
« Reply #3 on: December 09, 2020, 04:47:43 AM »
Do you have a FQDN for your server?

From those errors, I would take a look at your hostname to make sure it has a valid A record.

Also check:

/etc/hosts (This will have your hostname and the main IP of the server)
/etc/hostname (This should just be the name list srv1.domain.tld)


Also running that from the cli command, it doesn't ask for a UN/PW like a normal mailbox.

Offline
*
Re: Email sending not working after install
« Reply #4 on: December 09, 2020, 06:54:31 AM »
you should check with cwp support or your system admin as there can be many different things.
Also, the logs you sent are NOT related to email sending, they are related to SASL login....and that was more than several times asked on the forum and it's easy to google it.
VPS & Dedicated server provider with included FREE Managed support for CWP.
http://www.studio4host.com/

*** Don't allow that your server or website is down, choose hosting provider with included expert managed support for your CWP.