Author Topic: So much update errors last days: Last one, I lost webmail  (Read 178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
So much update errors last days: Last one, I lost webmail
« on: April 09, 2019, 09:11:34 AM »
Yesterday update on my two servers broke the webmail service. It redirects to localhost:2096, but obiously, there is nothing, of course.

I restarted the services, the server, changed some configuration files but the error persist partially. I can access to de rouncube with the https://vps.domain:2096, but not over https://website.domain/webmail/ that is the one everybody uses.

Last changes in the CWP was a disaster, first, continuous troubles with certificates, the last ones, the change to PHP-FPM, and now the webmail issue. I considered that CWP was a good software, but last updates gives me a lot of work and headaches.

Can the developers inform about the changes previously to update anything and give the option of not to update or update partially? :(

Offline
*
Re: So much update errors last days: Last one, I lost webmail
« Reply #1 on: April 09, 2019, 11:21:20 AM »
yum update cwpsrv will fix this localhost redirect
VPS & Dedicated server provider with included FREE Managed support for CWP.
http://www.studio4host.com/

*** Don't allow that your server or website is down, choose hosting provider with included expert managed support for your CWP.

Offline
*
Re: So much update errors last days: Last one, I lost webmail
« Reply #2 on: April 09, 2019, 04:11:43 PM »
Same issue here with CentOS 7 + CWP :( - All yum updates (including cwpsrv) are already installed, server rebooted, browser cache cleared, yet webmail.<domain> redirect doesn't work.

Code: [Select]
# cat /etc/centos-release
CentOS Linux release 7.6.1810 (Core)

# yum update
Loaded plugins: fastestmirror
Loading mirror speeds from cached hostfile
<...>
No packages marked for update

# yum list installed | grep @cwp
apr.x86_64                            1.6.2-1                          @cwp     
apr-devel.x86_64                      1.6.2-1                          @cwp     
apr-util.x86_64                       1.6.0-1                          @cwp     
apr-util-devel.x86_64                 1.6.0-1                          @cwp     
cwp-httpd.x86_64                      2.4.39-1                         @cwp     
cwp-php.x86_64                        5.6.37-1                         @cwp     
cwp-suphp.x86_64                      0.7.2-3                          @cwp     
cwpphp.x86_64                         7.0.32-1                         @cwp     
cwpsrv.x86_64                         1.15.10-2                        @cwp     

As a temporary workaround (while knowing it's not a real fix), I have made the following change to /usr/local/apache/conf/sharedip.conf.
FROM
Code: [Select]
    RewriteRule ^/(.*) http://127.0.0.1:2095/$1 [P]TO
Code: [Select]
    RewriteRule ^/(.*) https://%{HTTP_HOST}:2096/$1 [R]
And restarted web server:
Code: [Select]
# service httpd restart
Redirecting to /bin/systemctl restart httpd.service

http://webmail.<domain> now redirects to: https://webmail.<domain>:2096 which is not ideal but works.

I hope an official fix comes out soon from CWP team. Keep up the good work guys!  8)
« Last Edit: April 09, 2019, 04:51:51 PM by cfan2018 »

Offline
*****
Re: So much update errors last days: Last one, I lost webmail
« Reply #3 on: April 12, 2019, 11:00:50 AM »
Hi, the fix already released.